• Ранното лечение на ВЧЗ постига клинична и ендоскопска ремисия

  Сложният процес на лечение на ВЧЗ цели да бързо и пълно отзвучаване на симптомите, нормализиране на качеството на живот и елиминиране на странични явления от терапията.

 • Физиотерапия и балнеолечение при болест на Бехтерев (видео)

  Ежедневно пациентите с болест на Бехтерев имат множество въпроси относно физическата си активност и евентуалните деформации, които могат да окажат негативен ефект върху ежедневието им.

 • Децата с възпалителни чревни заболявания не получават необходимите количества калций и витамин D

  Според ново изследване децата, страдащи от възпалителни чревни заболявания (ВЧЗ), не получават препоръчителния дневен прием на калций и витамин D.

 • Нови препоръки за поведение при псориатичен артрит

  Групата за изледване и оценка на псориазис и псориатичен артрит (GRAPPA), както и Европейската лига за борба с ревматизма (EULAR) представиха обновените препоръки за клинично поведение при пациенти с

 • Приемът на таблетки против забременяване намалява риска за появата на симптоми на ревматоидния артрит

  Има вероятност приемането на перорални контрацептиви или таблетки против забременяване да намалява риска за проява на ревматоиден артрит с 13%, показват данните от шведско проучване.

 • Роля на кожния микробиом при атопичния дерматит

  Микробиомът представлява съвкупността от всички бактерии, вируси и гъби, които нормално обитават човешката кожа и лигавици. Техният генетичен материал превишава повече от 100 пъти човешкия геном (цели

Created by: PR Care